Menu

Vier heerlijke manieren om foie gras te serveren met kerst

Met het rijke, zijdezachte gevoel in de mond en de luxe, boterachtige smaak is foie gras het perfecte onderdeel van een kerstmaaltijd. Een zorgvuldig gekocht blik foie gras is niet alleen een prachtig cadeau, maar ook een sublieme delicatesse om dit seizoen aan uw familie of gasten te serveren. Zelfs als u alleen foie gras eet als een zeldzame traktatie, is Kerstmis de perfecte tijd hiervoor. Dit product is makkelijk te bereiden maar heeft toch een enorme aantrekkingskracht. Daarom vormt het de eenvoudigste manier om uw maaltijd een feestelijk tintje te geven! Van indrukwekkende feesthapjes tot opkikkertjes op tweede kerstdag: laat u inspireren door onze weelderige manieren om foie gras te serveren met Kerstmis. 1 Foie gras op geroosterde brioche met satsuma HET BEST VOOR: kerstfeesten Til uw canapés voor het kerstfeest naar een hoger niveau en maak er iets speciaals van met minimale inspanning. We raden u aan om uw foie gras te serveren op sierlijke plakjes brioche, gegarneerd met een schijfje seizoensgebonden satsuma of sinaasappel. Dit vleugje citrus doorbreekt de rijke smaak. Rooster simpelweg uw plakjes brioche en bedek deze met plakjes licht gebakken foie gras van 1 cm dik. Bekroon deze met een schijf geschilde, horizontaal gesneden satsuma. Als u een culinaire brander hebt, probeer dan eerst de satsuma te karameliseren met een snufje bruine suiker. Aarzel niet om het volgende te kopen: 2 Foie gras-terrine HET BEST VOOR: kerstavond Deze terrine is gemakkelijk van tevoren te bereiden, zodat u uw kerstavond ontspannen kunt doorbrengen. Dus waarom probeert u deze niet te maken voor het gezin? Bereid de terrine ongeveer een week voor Kerstmis voor met Sauternes of uw favoriete zoete wijn en bewaar deze in de koelkast tot u deze wilt serveren. Foie gras-terrine is heerlijk als deze op gesneden geroosterd brood wordt gesmeerd met uw favoriete zurige fruitgelei erop voor een pittig tintje. U kunt de terrine altijd in plakjes snijden en op een schaal serveren tijdens al uw kerstbijeenkomsten. 3 Kalkoen gevuld met foie gras HET BEST VOOR: eerste kerstdag Laat iedereen vechten om dat laatste beetje vulling door foie gras hieraan toe te voegen. Wanneer u uw traditionele vulling met uien of sjalotten, champignons, worst of kippenvlees bereidt, voegt u simpelweg 200 tot 300 g foie gras toe wanneer u het mengsel in uw blender doet. Het resultaat is een decadente en romige vulling die uw gasten zal overrompelen. 4 Ganzenlever op zuurdesembrood met vijgenchutney HET BEST VOOR: tweede kerstdag Zit het hele gezin nog steeds vol van de overmatige verwennerij van eerste kerstdag? Maak dan een luxe maar moeiteloze hap. Het is een eenvoudig kerstrecept met foie gras: het enige dat u hoeft te doen, is ganzenlever rechtstreeks uit de pot op een plak warm geroosterd zuurdesembrood te smeren en het geheel af te werken met een klodder vijgenchutney. Dit gerecht met foie gras is een gegarandeerde publiekstrekker, of het nu voor een eenvoudige lunch is of voor een avondmaaltijd.